Máte chuť na niečo konkrétne?

Šošovicová polievka

Šošovicová polievka na sladko nádherne vonia a zahreje telo i dušu.

Príprava
10min
Úprava
30min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 200 g
    šošovica
  • 2 PL
    olej
  • 1 ks
    cibuľa
  • 3 strúčiky
    cesnak
  • 200 g
    údené mäsko
  • 1 ks
    mrkva
  • 3 ks
    väčšie zemiaky
  •  
    bobkový list, nové korenie, mleté čierne korenie
  • 1 téglik
    smotana na varenie
  • 2 PL
    hladká múka
  •  
    soľ

Postup

  • 1

    Šošovicu namočíme ideálne deň vopred. Ale postačia aj dve hodinky pre prípravou polievky. O to dlhšie ju však budeme variť, kým šošovica zmäkne.

  • 2

    Vo väčšom hrnci zahrejme olej a pridáme nadrobno posekanú cibuľku.

  • 3

    Keď cibuľa zmäkne pridáme nakrájanú mrkvu, zemiaky, mäso, scedenú šošovicu a koreniny – bobkový list, nové korenie a čierne korenie.

  • 4

    Všetko zalejeme vodou, privedieme k varu a povaríme kým nebude šošovica mäkká.

  • 5

    Nakoniec do polievky zamiešame múku rozhabarkovanú v smotane a ešte minútku povaríme.

  • 6

    Na záver dosolíme a môžeme podávať.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku