Máte chuť na niečo konkrétne?

Bryndzové pagáčiky

Úžasne lahodné pagáčiky, ktorých príprava je mimoriadne jednoduchá. Takže upiecť ich dokáže naozaj každý.

Príprava
80min
Úprava
15min
Porcie
50

Ingrediencie

  • 250 g
    hladká múka
  • 250 g
    bryndza
  • 250 g
    maslo
  • 1/4 ČL
    soľ
  •  
    vajce na potretie
  •  
    sezam na posypanie

Postup

  • 1

    Do misy si dáme hladkú múku, soľ, bryndzu a maslo. Vypracujeme cesto, ktoré následne necháme cca 15 minút postáť. 

  • 2

    Cesto vyvaľkáme a poprekladáme. Opäť necháme 15 minút odpočívať. 

    Tento postup opakujeme 2-3 krát.

  • 3

    Nakoniec cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a vykrajujeme kolieska. 

  • 4

    Kolieska ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každé ešte potrieme vajíčkom a podľa chuti môžeme posypať (napr. sezamom). Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 15 minút.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku