Máte chuť na niečo konkrétne?

Tvarohové pagáčiky

Pagáče - malé slané koláčiky. Nikdy neskončíte iba pri jednom... 

Príprava
80min
Úprava
20min
Porcie
50

Ingrediencie

  • 250 g
    hladká múka
  • 250 g
    jemný hrudkovitý tvaroh
  • 250 g
    maslo
  • 2 ks
    vajcia
  • 3 ČL
    soľ
  •  
    vajce na potretie
  •  
    sezamové, slnečnicové, ľanové a tekvicové semienka na posypanie

Postup

  • 1

    Do misy si dáme tvaroh, hladkú múku, soľ, maslo a vajíčka. Vypracujeme cesto. Pripravené cesto necháme aspoň 1 hodinu odpočívať v chladničke. 

  • 2

    Odležané cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku cca 1 cm a vykrajujeme kolieska. 

  • 3

    Plech vystelieme papierom na pečenie a poukladáme naň pripravené pagáčiky. Každý potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 15 až 20 minút. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Pagáče, Tvaroh