Máte chuť na niečo konkrétne?

Domáce špenátové cestoviny (základné cesto)

Omrzeli vás už klasické cestoviny? Tak je čas vyskúšať niečo nové... Čo takto pridať do cesta na cestoviny špenát? Prípadne nejaké korenie alebo bylinky?

Príprava
90min
Úprava
4min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 250 g
    hrubá múka
  • 2 ks
    vajce
  • 1/2 ČL
    soľ
  • 1 ČL
    olivový olej
  • 50 g
    udusený špenát (alebo cca 4 PL zmrazeného špenátu)

Postup

  • 1

    Udusený/mrazený špenát zbavíme prebytočnej vody a rozmixujeme. 

  • 2

    Múku si nasypeme na pracovnú dosku a v strede si urobíme jamku, do ktorej dáme soľ, olivový olej, rozšľahané vajíčka a špenát. Vajíčka zľahka premiešame so špenátom a následne ku vajíčku so špenátom pomocou vidličky zľahka primiešavame múku, kým nám nevznikne "mrvenička".  

  • 3

    Z vzniknutej mrveničky rukami vypracujeme hladké tuhšie cesto.

    Ak je cesto príliš tuhé, tak pridáme trošku vody. Ak nie je dostatočne tuhé - pridáme trošku múky. 

  • 4

    Vypracované cesto zabalíme do celofánu a necháme hodinu odpočívať. 

  • 5

    Pomocou strojčeka na cestoviny cesto ešte niekoľkokrát "prevaľkáme" a následne narežeme na rezance alebo na požadovaný tvar.

    Ak nemáte strojček na cestoviny, tak pokojne použite klasický valček. 

  • 6

    Hotové cestoviny necháme trošku obschnúť a následne ich varíme v horúcej osolenej vode pár minút. 

    Náš tip

    Vyskúšajte do cesta pridať napríklad mleté čierne korenie alebo ku špenátu nejakú bylinku. Svojim domácim cestovinám tak dáte úplne nový rozmer.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku