Máte chuť na niečo konkrétne?

Hrnčekové čokoládovo-vanilkové cheesecake kocky

Úžasne lahodné maslové cesto, hriešne dobrá čokoláda a neodolateľne jemný vanilkový krém... Tomu sa jednoducho nedá odolať.

Príprava
180min
Úprava
40min
Porcie
12

Ingrediencie

Cesto:
  • 2.25 hrnčeka
    hladká múka
  • 1/2 ČL
    prášok do pečiva
  • 1/2 ČL
    soľ
  • 12 PL
    roztopené maslo
  • 1/2 hrnčeka
    kryštálový cukor
  • 1 hrnček
    hnedý cukor
  • 2 ks
    vajce
  • 2 ČL
    vanilkový extrakt
  • 1.5 hrnčeka
    posekaná horká čokoláda
  • 1 ČL
    kakao
Krém:
  • 1 téglik
    Mascarpone (250 g)
  • 1/4 hrnčeka
    kyslá smotana
  • 1 ks
    vajce
  • 1/4 hrnčeka
    práškový cukor
  • 1 ČL
    vanilkový extrakt

Postup

  • 1

    Rúru vyhrejeme na 160 °C a menší plech vymažeme maslom a vystelieme papierom na pečenie. 

  • 2

    Cesto: Múku zmiešame s práškom do pečiva a soľou.

  • 3

    Do veľkej misy si nelejeme vychladnuté roztopené maslo, pridáme kryštálový a hnedý cukor a premiešame. 

  • 4

    Ďalej pridáme rozmiešané vajíčka a vanilkový extrakt. Premiešame. 

  • 5

    Pridáme múku (zmiešanú s práškom do pečiva a soľou) a vymiešame na tuhšie  cesto. 

  • 6

    Krém: Pomocou ručného šľahača vymiešame mascarpone s kyslou smotanou. Potom pridáme rozmiešané vajíčka a premiešame. Ďalej pidáme vanilkový extrakt a opäť prešľaháme. Nakoniec pridáme práškový cukor.

  • 7

    Na plech nanesieme 1/2 cesta, posypeme 1/2 nasekanej horkej čokolády a nanesieme krém.

  • 8

    Zvyšok cesta zmiešame s kakaom a posekanou čokoládou. Cesto vo forme malých kúskov poukladáme na krém. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 30 až 40 minút. 

  • 9

    Hotový koláč necháme vychladnúť a následne dáme aspoň na 4 hodiny do chladničky. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku