Máte chuť na niečo konkrétne?

Pikantné medailóniky z bravčovej panenky

Jemné ale ostré kúsky mäska, kontrastujú so sladkou omáčkou. Jednoduché, rýchle ale nápadité jedlo ako stvorené na večeru vo dvojici.

Príprava
35min
Úprava
10min
Porcie
2

Ingrediencie

  • 500 g
    bravčová panenka
Marináda:
  • 2 strúčiky
    cesnak
  • 1 ks
    čili paprička
  • 1 KL
    kryštálový cukor
  • 1 PL
    citrónová šťava
  • 3 PL
    olivový olej
  •  
    soľ, mleté čierne korenie
Sladká paradajková omáčka:
  • 200 ml
    voda
  • 3 PL
    paradajkový pretlak
  • 1 KL
    kryštálový cukor
  • 1 PL
    citrónová šťava
  •  
    soľ, mleté čierne korenie

Postup

  • 1

    Pripravíme si marinádu na mäsko. Do väčšej misky prelisujeme cesnak, pridáme nadrobno nasekanú čili papričku, cukor, citrónovú šťavu a olivový olej. Posolíme a pridáme štipku čierneho korenia. Všetko spolu premiešame.

  • 2

    Panenku nakrájame na asi 3 cm hrubé kolieska, ktoré vložíme do marináda a dobre ich pritlačíme, aby ich tekutina obalila celé. Necháme marinovať zhruba 30 minút.

  • 3

    Rúru rozohrejeme na 220 °C.

  • 4

    Namarinované medailóniky sprudka orestujeme z oboch strán na suchej grilovacej panvici, kým sa nezatiahnu a nezhnednú.

  • 5

    Následne ich poukladáme do malého pekáčika a vložíme do vyhriatej rúry na asi 6 až 8 minút.  

  • 6

    Mäsko vytiahneme a necháme odpočívať, kým si pripravíme omáčku.

  • 7

    Na omáčku do menšej rajnice zlejeme výpek z pekáčiku a grilovacej panvice, ktorý zalejeme vodou. Na miernom plameni necháme zredukovať približne na polovicu a zahustíme ho pretlakom. Omáčku dochutíme cukrom a citrónovou šťavou, prípadne soľou a čiernym korením.

  • 8

    Podávame s cestovinami alebo dusenou ryžou.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku