Pripravíme si marinádu na mäsko. Do väčšej misky prelisujeme cesnak, pridáme nadrobno nasekanú čili papričku, cukor, citrónovú šťavu a olivový olej. Posolíme a pridáme štipku čierneho korenia. Všetko spolu premiešame.
Pikantné medailóniky z bravčovej panenky
Jemné ale ostré kúsky mäska, kontrastujú so sladkou omáčkou. Jednoduché, rýchle ale nápadité jedlo ako stvorené na večeru vo dvojici.

Ingrediencie
-
500 gbravčová panenka
-
2 strúčikycesnak
-
1 ksčili paprička
-
1 KLkryštálový cukor
-
1 PLcitrónová šťava
-
3 PLolivový olej
-
soľ, mleté čierne korenie
-
200 mlvoda
-
3 PLparadajkový pretlak
-
1 KLkryštálový cukor
-
1 PLcitrónová šťava
-
soľ, mleté čierne korenie
Postup
-
1
-
2
Panenku nakrájame na asi 3 cm hrubé kolieska, ktoré vložíme do marináda a dobre ich pritlačíme, aby ich tekutina obalila celé. Necháme marinovať zhruba 30 minút.
-
3
Rúru rozohrejeme na 220 °C.
-
4
Namarinované medailóniky sprudka orestujeme z oboch strán na suchej grilovacej panvici, kým sa nezatiahnu a nezhnednú.
-
5
Následne ich poukladáme do malého pekáčika a vložíme do vyhriatej rúry na asi 6 až 8 minút.
-
6
Mäsko vytiahneme a necháme odpočívať, kým si pripravíme omáčku.
-
7
Na omáčku do menšej rajnice zlejeme výpek z pekáčiku a grilovacej panvice, ktorý zalejeme vodou. Na miernom plameni necháme zredukovať približne na polovicu a zahustíme ho pretlakom. Omáčku dochutíme cukrom a citrónovou šťavou, prípadne soľou a čiernym korením.
-
8
Podávame s cestovinami alebo dusenou ryžou.