Máte chuť na niečo konkrétne?

Bravčová panenka v slaninovom kabátiku

Jemnému, diétnemu mäsku dodá šmak slaninka. Ako prílohu servírujeme pečený karfiol s kurkumou a zelenú fazuľku na masle.

Príprava
10min
Úprava
35min
Porcie
2

Ingrediencie

  • 2 PL
    olej
  • 500 g
    bravčová panenka
  • 150 g
    plátková slanina
  • 1 ks
    menší karfiol
  • 200 g
    zelené fazuľky
  • 2 PL
    maslo
  •  
    soľ, mletá červená paprika, farebné korenie, kurkuma

Postup

  • 1

    Rúru rozohrejeme na 160 °C.

  • 2

    Mäsko posolíme po celom povrchu.

  • 3

    V panvici na vysokom plameni rozohrejeme olej a mäsko na ňom  sprudka restujeme, kým sa nezatiahne a nevytvorí sa zlatohnedé sfarbenie. Panenku otáčame a proces opakujeme na 3 až 4 stranách a tiež na oboch koncoch rolky, tak aby bola kompletne uzavretá.

  • 4

    Opečenú panenku jemne poprášime mletou paprikou a čerstvo zomletým farebným korením po celom povrchu.

  • 5

    Následne ju zavinieme do plátkovej slaninky. Začneme na jednom konci a postupne obtáčame jednotlivé plátky v približne rovnakej hrúbke po celej dĺžke rolky až k opačnému koncu.

  • 6

    Zabalenú panenku pomaly pečieme v rúre asi 35 až 40 minút.

  • 7

    Medzitým si pripravíme karfiol, ktorý umyjeme, rozdelíme na menšie ružičky. Tie povaríme 2 až tri minútky v horúcej vode a vyberieme do malého pekáčika. Horúci karfiol premiešame s trochou masla, osolíme a pridáme asi pol lyžičky kurkumy. Všetko dobre premiešame a vložíme do rúry k panenke približne v 20 minúte pečenia.

  • 8

    V tej istej vode ako karfiol povaríme fazuľky, kým nebudú mäkké. Scedíme a premiešame s trochou soli a masla.

  • 9

    Panenku nakrájame na plátky a podávame s karfiolom a fazuľkami.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku