Máte chuť na niečo konkrétne?

Medailóniky z bravčovej panenky na šampiňónoch

Jemné mäsko v delikátnej hubovo-smotanovej omáčke priamo volá po klasickej prílohe v podobe zemiakovej kaše či dusenej ryže.

Príprava
20min
Úprava
20min
Porcie
2

Ingrediencie

  • 500 g
    bravčová panenka
  • 2 PL
    olivový olej
  • 1 ks
    cibuľa
  • 2 strúčiky
    cesnak
  • 150 g
    šampińóny
  • 100 ml
    biele víno
  • 1 téglik
    smotana na šľahanie
  •  
    soľ, mleté čierne korenie, rozmarín

Postup

  • 1

    Mäsko nakrájame na pomerne tenké plátky o hrúbke asi 1 cm. Medailóniky rozložíme na dosku a z oboch osolíme a okoreníme. A necháme odpočívať pri izbovej teplote aspoň 15 minút.

  • 2

    Potom medailóniky sprudka orestujeme v hlbšej panvici na olivovom oleji. Asi 4 minúty na každú stranu. Keď budú hotové vytiahneme ich z panvice a necháme odpočívať bokom.

  • 3

    Znížime plameň a do výpeku pridáme cibuľu a restujeme do sklovita. Potom pridáme cesnak a restujeme asi minútku.

  • 4

    Následne pridáme huby a opekáme asi 5 minút. Zalejeme vínom, pridáme pár lístkov rozmarínu a necháme prebublať ďalších 5 minút.

  • 5

    Nakoniec prilejeme smotanu a povaríme asi 2 minútky. Zároveň do panvice vrátime mäsko spolu so šťavou, ktorá sa z neho uvoľnila počas odpočívania.

  • 6

    Ochutnáme a podľa potreby dochutíme soľou a korením.

  • 7

    Podávame so zemiakovým pyré alebo dusenou ryžou.  

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku