Máte chuť na niečo konkrétne?

Červené varené víno s vanilkou

Ak patríte medzi milovníkov vareného vína, tak sa nebojte pri jeho príprave trošku experimentovať. Vyskúšajte do neho pridať napríklad vanilkový struk.

Príprava
5min
Úprava
10min
Porcie
6

Ingrediencie

  • 9 PL
    kryštálový cukor
  • 1 ks
    chemicky neošetrený pomaranč
  • 1 ks
    chemicky neošetrený citrón
  • 1 ks
    chemicky neošetrená limetka
  • 1 ks
    vanilkový struk
  • 1 ks
    celá škorica (1 tyčinka)
  • 8 ks
    klinčeky
  • 1 ks
    badián (1 hviezdička)
  • 1.5 litra
    červené víno (suché)

Postup

  • 1

    Z pomaranča, citrónu a limetky si "odrežeme" plátok kôry. Každý jemne stočíme do špirály, aby sa nám uvoľnila vôňa a chuť. Následne dáme do hrnca, do ktorého pridáme aj šťavu z pomaranča.

  • 2

    Vanilkový lusk prerežeme na polovicu, špičkou noža vyškrabeme dužinu a spolu so strukom, škoricou, klinčekmi a badiánom pridáme do hrnca. 

  • 3

    Zalejeme 400 ml červeného vína a varíme, kým nám nevznikne sirup.

  • 4

    Následne prilejeme zvyšok červeného vína, premiešame a všetko spolu prehrejeme. Podľa chuti môžeme pridať ešte cukor. Ihneď podávame.

    Náš tip

    Varené víno môžete nechať chvíľku odležať (zintenzívni sa chuť korenín) a následne opäť prehriať - ak je to potrebné.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku