Máte chuť na niečo konkrétne?

Sladký kuskus s tvarohom a mandľami

Aromatický škoricový kuskus s tvarohom, zjemnení maslom vám zachutí. Bude pôžitkom na raňajky, desiatu alebo olovrant.

Príprava
15min
Úprava
0min
Porcie
2

Ingrediencie

  • 120 g
    kuskus
  • 1 KL
    škorica
  • 1 štipka
    soľ
  • 1/2 ks
    citrón
  • 180 ml
    voda
  • 2 PL
    maslo
  • 2 PL
    med
  • 250 g
    hrudkovitý tvaroh
  • 1 hrsť
    mandle
  • 1 hrsť
    zmes sušeného ovocia

Postup

  • 1

    Dáme si zohriať vodu.

  • 2

    Kuskus odvážime a vysypeme na dno sklenenej misky.

  • 3

    Na kuskus nastrúhame kôru z polovice citróna, pridáme škoricu a štipku soli. Premiešame.

  • 4

    Zalejeme vriacou vodou (mala by byť zhruba 1 cm nad povrchom kuksusu), zakryjeme vrchnákom alebo potravinárskou fóliou a necháme 10 minút odpočívať.

  • 5

    Medzitým si nadrobno nasekáme mandle a ak treba aj sušené ovocie.

  • 6

    Maslo rozpustíme a premiešame s tvarohom, medom a pár kvapkami citróna. 

  • 7

    Po 10 minútach kuskus prekypríme vidličkou a zamiešame doň tvarohovú zmes, mandle i ovocie.

  • 8

    Ochutnáme a prípadne dosladíme medom.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Tvaroh