Máte chuť na niečo konkrétne?

Kuskus s grilovanou zeleninou a halloumi

Nádherne letný šalátik, ktorý chutí rovnako dobre ako vyzerá.

Príprava
20min
Úprava
10min
Porcie
2

Ingrediencie

  • 120 g
    kuskus
  • 180 ml
    voda
  • 1 ks
    červená paprika
  • 1 ks
    menšia cuketa
  • 100 g
    halloumi
  • 1 strúčik
    cesnak
  • 1/2 ks
    citrón
  • 1 hrsť
    petržlenová vňať
  •  
    soľ, mleté čierne korenie, extra panenský olivový olej

Postup

  • 1

    Dáme si zohriať vodu.

  • 2

    Kuskus odvážime a vysypeme na dno sklenenej misky.

  • 3

    Na kuskus nastrúhame kôru z polovice citróna, pridáme olej (1PL), štipku soli a trochu čerstvo nastrúhaného korenia. Dobre premiešame.

  • 4

    Zalejeme vriacou vodou (mala by byť zhruba 1 cm nad povrchom kuksusu), zakryjeme vrchnákom alebo potravinárskou fóliou a necháme 10 minút odpočívať.

  • 5

    Medzitým si nadrobno nasekáme petržlenovú vňať a cesnak.

  • 6

    Cuketu umyjeme, nakrájame na tenké plátky, na solíme z oboch strán a necháme odpočívať na papierovej utierke 2 – 3 minútky, kým pustí šťavu. Potom ju prikryjeme ďalším kúskom papeirovej utierky a vysušíme. Suché plátky jemne pokvapkáme olejom.

  • 7

    Papriku očistíme, nakrájame na väčšie trojuholníky, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom.

  • 8

    Halloumi pokrájame na a asi pol centimetra hrubé plátky.

  • 9

    Na rozpálenej grilovacej panvici nasucho opečieme plátky halloumi, potom cuketu a nakoniec papriky. Grilovanú zeleninu a syr odložíme bokom.

  • 10

    Kuskus prekypríme vidličkou a zamiešame doň petržlenovú vňať, cesnak a šťavu z polovice citróna.

  • 11

    Ochutnáme a prípadne dochutíme soľou a korením.

  • 12

    Na kuskus naaranžujeme plátky horúcej zeleniny a syra a všetko jemne pokvapkáme olejom.   

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku