Máte chuť na niečo konkrétne?

Pikantný kuskus na turecký spôsob

Uhorka, paradajka, cibuľka, čili paprička a kuskus v spojení s delikátnou mletou paprikou a rascou vytvoria neuveriteľne chutný šalát, ktorý si budete pripravovať nielen vo chvíľach, keď na nič iné nemáte čas.

Príprava
15min
Úprava
0min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 250 g
    kuskus
  • 380 ml
    voda
  •  
    soľ, mleté čierne
  • 1 KL
    mletá rasca
  • 1 KL
    mletá sladká paprika
  • 1 ks
    šalátová uhorka
  • 1 ks
    veľká červená cibuľa
  • 2 ks
    väčšia paradajka
  • 1 ks
    čili paprička
  • 1 hrsť
    čerstvý koriander
  • 1 hrsť
    petržlenová vňať
  • 1 hrsť
    lístky mäty
  • 1 ks
    citrón
  • 3 PL
    extra panenský olivový olej

Postup

  • 1

    Dáme si zohriať vodu.

  • 2

    Kuskus odvážime a vysypeme na dno sklenenej misky.

  • 3

    Do kuskusu primiešame štipku soli, trochu čerstvo nastrúhaného korenia, mletú rascu a mletú papriku.

  • 4

    Zalejeme vriacou vodou (mala by byť zhruba 1 cm nad povrchom kuksusu), zakryjeme vrchnákom alebo potravinárskou fóliou a necháme 10 minút odpočívať.

  • 5

    Medzitým si nadrobno nasekáme cibuľu, čili papričku, petržlenovú vňať, koriander a mätu. Uhorku a paradajky nakrájame na čo najmenšie kocky.

  • 6

    Po 10 minútach kuskus prekypríme vidličkou, zamiešame doň citrónovú šťavu, olivový olej, zeleninu aj bylinky. Všetko spolu dobre pomiešame.

  • 7

    Ochutnáme a prípadne dochutíme soľou a korením.  

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku