Máte chuť na niečo konkrétne?

Domáce mascarpone z 2 surovín

Vedeli ste, že jemný, krémový syr pochádzajúci z Talianska, si môžete jednoducho pripraviť aj doma? Budete na to potrebovať iba 2 suroviny...

Príprava
5min
Úprava
10min
Porcie
1

Ingrediencie

  • 1 liter
    smotana na šľahanie (33 %)
  • 15 ml
    citrónová šťava

Postup

  • 1

    Smotanu na šľahanie dáme do hrnca a zahrejeme na 85 °C. 

  • 2

    Následne pridáme citrónovú šťavu a za stáleho miešania varíme cca 5 až 10 minút.  

  • 3

    Pripravíme si väčšiu misku, na ktorú dáme sitko vystlané textíliou. 

  • 4

    Do sitka s textíliou vylejeme uvarenú smotanu s citrónovou šťavou. Necháme mierne vychladnúť a potom povrch prekryjeme potravinárskou fóliou. Pri izbovej teplote necháme odstáť, kým zmes úplne nevychladne. 

  • 5

    Nakoniec dáme aspoň na 8 hodín do chladničky odležať. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Mascarpone