Máte chuť na niečo konkrétne?

Domáci crème fraîche z dvoch surovín

Skvelé veci sa dajú "vyčarovať" aj z 2 surovín a s minimom námahy. Crème fraîche je toho jasným dôkazom. Ide v podstate o francúzsku "kyslú smotanu", avšak s vysokým obsahom tuku - aspoň 30 %.

Príprava
5min
Úprava
0min
Porcie
1

Ingrediencie

  • 250 ml
    smotana na šľahanie (aspoň 33 %)
  • 2 PL
    cmár
Okrem toho:
sklenený uzatvárateľný pohár, papier na pečenie / potravinárska fólia, špagát

Postup

  • 1

    Smotanu na šľahanie dáme do skleneného uzatvárateľného pohára, pridáme cmar a dobre premiešame. Pohár voľne zakryjeme napríklad papierom na pečenie / potravinárskou fóliou a zaistíme špagátikom. Necháme odležať pri izbovej teplote cca 12 hodín alebo do zhustnutia.

  • 2

    Keď je smotana hustá, tak ju dobre premiešame, zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme na 24 hodín do chladničky vychladiť.

  • 3

    Potom môžeme crème fraîche ďalej použiť. 

    Domáci crème fraîche v chladničke vydrží až 10 dní.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku