Máte chuť na niečo konkrétne?

Rýchle sladko-kyslé kura s ananásom

Jemné kúsky kuraťa v delikátnej omáčke s kúskami ananásu a papriky skvele doplní dusená ryža. A to všetko za menej než pol hodinku.

Príprava
10min
Úprava
20min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 500 g
    kuracie prsia
  • 1 konzerva
    ananás (kúsky)
  • 1 ks
    červená paprika
  • 3 PL
    olej
  • 2 PL
    hladká múka
  • 1 PL
    med
  • 1 PL
    sójová omáčka
  • 1 PL
    citrónová šťava
  • 1 KL
    kukuričný škrob
  • 150 ml
    voda
  •  
    soľ, mleté čierne korenie, čili
  • 2 hrnčeky
    ryźa

Postup

  • 1

    Začneme prílohou. Dáme variť / dusiť posolenú ryžu s dvojnásobkom vody do mäkka.

  • 2

    Kuracie prsia nakrájame na asi centimeter hrubé rezančeky a obalíme ich v múke, ktorú sme jemne osolili a okorenili.

  • 3

    Na väčšej panvici rozohrejeme olej a kúsky mäska na ňom najskôr sprudka necháme zatiahnuť, potom znížime intenzitu plameňa a opekáme do mäkka (asi 10 minút), ak treba podlejeme trochou vody. Kúsky mäsa vytiahneme z panvice a necháme odpočívať bokom.

  • 4

    Papriku očistíme, umyjeme a nakrájame na väčšie kúsky.

  • 5

    Ananásový kompót scedíme, šťavu prelejeme do misky a zmiešame s vodou, sójou omáčkou, citrónovou šťavou, medom a nakoniec všetko dobre rozmiešame s kukuričným škrobom.

  • 6

    Na rovnakú panvicu pridáme nakrájanú papriku a minútku ju orestujeme. Následne prihodíme kúsky ananásu a okamžite zalejeme namiešanou omáčkou.

  • 7

    Pridáme kúsky kuraťa, štipku čili a všetko spolu povaríme zhruba 5 minút. Ochutnáme, prípadne ešte dochutíme soľou.

  • 8

    Podávame s dusenou ryžou, dozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Kuracie prsia