Máte chuť na niečo konkrétne?

Super rýchle mäsové guličky

Keď dostanete chuť na mäsové guličky v paradajkovej omáčke s horúcou cestovinou, delí vás od nich menej ako polhodina. Super rýchlo, super lacno a extra delikátne.

Príprava
5min
Úprava
25min
Porcie
4

Ingrediencie

Guľky:
  • 500 g
    mleté bravčové mäso
  • 1 ks
    menšia cibuľa
  • 2 strúčiky
    cesnak
  • 1 PL
    horčica
  • 1 ks
    vajce
  • 2 PL
    strúhanka
  •  
    soľ, mleté čierne korenie
  • 2 PL
    olivový olej
Omáčka:
  • 500 g
    pasírované paradajky
  • 1 KL
    kryštálový cukor
  • 1 KL
    balzamikový ocot
  •  
    soľ, mleté čierne korenie, sušená bazalka
  • 500 g
    špagety
  • 120 g
    tvrdý syr

Postup

  • 1

    V miske zmiešame mleté mäso s nasekanou cibuľkou, pretlačeným cesnakom, horčicou, celým vajíčkom a strúhankou. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame.

  • 2

    Navlhčíme si prsty a dlane a formujeme malé guľky o priemere asi 3 cm, ktoré ukladáme na plytký tanier.

  • 3

    Do veľkého hrnca dáme variť vodu, ktorú sme dobre osolili.

  • 4

    Vo väčšej a hlbšej panvici rozpálime olej, na ktorom opečieme guľky z každej strany, kým nebudú zatiahnuté a zlatohnedé.

  • 5

    Do panvice pridáme pasírované paradajky a guľky spolu s omáčkou privedieme k varu. Stiahneme plameň a spolu povaríme asi 15 minút.

  • 6

    Medzitým si dáme variť cestoviny a vriacu cestovinovú vodu pridávame po lyžiciach do omáčky, aby sme ju trochu zriedili.  

  • 7

    Guličky vytiahneme z omáčky na tanier. Omáčku dochutíme cukrom, octom, prevoniame bazalkou a odstavíme. Ochutnáme a prípadne dosolíme či dokoreníme.

  • 8

    Scedené cestoviny primiešame do omáčky, rozdelíme na taniere a na vrch poukladáme mäsové guličky a zasypeme strúhaným syrom.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku