Rúru rozohrejeme na 180 °C.
Zdravý ovsený koláč s jablkami
Tento koláčik vás prekvapí svojou jednoduchosťou a praktickosťou. Je vynikajúci horúci, čiže a ak vám s malou pravdepodobnosťou ostane aj vychladnutý kúsok, zabaľte si ho na desiatu.

POSLAŤ RECEPT NA MAIL
Url adresa receptu sa odošle na mail, ktorý zadáte. Ak ste prihlasení, je automaticky
predvyplnený Váš azet mail.
Zatvoriť
Ingrediencie
-
300 govsené vločky (jemné)
-
600 mlhorúca voda
-
4 kszelené jablko
-
60 gvlašské orechy
-
120 gsušené brusnice
-
300 mlmandľové mlieko
-
2 KLmletá škorica
-
3 PLmed
Postup
-
1
-
2
Ovsené vločky odvážime a v miske zalejeme horúcou vodou. Premiešame a necháme odstáť.
-
3
Medzitým si nasekáme oriešky a umyté jablká nakrájame na kocky aj so šupkou.
-
4
Do misky s vločkami pridáme med, oriešky, jablká, brusnice, mandľové mlieko a škoricu. Všetko dobre premiešame.
-
5
Cesto navrstvíme do sklo-keramickej misky alebo koláčovej formy a pečieme v rúre zhruba 30 minút.
-
6
Necháme mierne vychladnúť, nakrájame a servírujeme buď samotné, alebo ak nás netrápia kalórie môžeme pridať obľúbený džem či kopček zmrzliny.
Bon Apétit