Máte chuť na niečo konkrétne?

Arašidové karamelky (len z dvoch surovín)

Jednoduchý recept na neskutočný dezert len z dvoch ingrediencií. Toto prosto musíte skúsiť!

Príprava
10min
Úprava
120min
Porcie
20

Ingrediencie

  • 260 g
    arašidové maslo (crunchy)
  • 1 konzerva
    kondenzované mlieko – karamel

Postup

  • 1

    Konzervu karamelizovaného salka ponoríme na 5 minút do horúcej vody, aby sa nám s ním ľahšie pracovalo.

  • 2

    Následne v miske zmiešame arašidové maslo a tekuté salko.

  • 3

    Zmes navrstvíme do sklenej misky štvorcového tvaru, ktorú sme vystali papierom na pečenie. Zarovnáme.

  • 4

    Misku vložíme do mrazničky aspoň na dve (ideálne štyri) hodiny.

  • 5

    Po stuhnutí vyklopíme karamel na dosku na krájanie, strhneme papier a kváder nakrájame ostrým nožom na malé kocky.

    Náš tip

    Pre vybalansovanie chutí môžeme (nemusíme) jednotlivé kúsky dozdobiť kryštálikmi himalájskej soli.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku