Máte chuť na niečo konkrétne?

Rýchla krémová polievka z ružičkového kelu

Rýchla a hlavne lahodná krémová polievka z krásne sfarbených guličiek ružičkového kelu. 

Príprava
10min
Úprava
20min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 450 g
    ružičkový kel
  • 1/4 ks
    zeler
  • 1 ks
    cibuľa
  • 1 ks
    mrkva
  • 2 strúčiky
    cesnak
  • 1 ČL
    horčica
  • 1 liter
    zeleninový vývar
  • 150 ml
    smotana na šľahanie
  • podľa chuti
    soľ
  • podľa chuti
    mleté čierne korenie
  •  
    olivový olej

Postup

  • 1

    Ružičkový kel očistíme a poprekrajujeme. Zeler, cibuľu, cesnak a mrkvu tiež očistíme a pokrájame na menšie kocky. 

  • 2

    Do väčšieho hrnca dáme trošku olivového oleja a opečieme na ňom cibuľu a cesnak.

  • 3

    Potom pridáme aj zvyšnú zeleninu, horčicu a zalejeme vývaom. Osolíme a okoreníme. Varíme cca 15 minút.

    Inšpirujte sa receptom na ZELENINOVÝ VÝVAR.

  • 4

    Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom na hladký krém a pridáme smotanu na šľahanie. Dobre premiešame a ešte pár minút povaríme. 

  • 5

    Hotovú polievku rozdelíme do tanierov, môžeme ozdobiť olivovým olejom, mletým čiernym korením a lístkami ružičkového kelu. Ihneď podávame. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku