Máte chuť na niečo konkrétne?

Krémová špenátová polievka

Keď si na prípravu krémovej zeleninovej polievky vyberiete krásne sfarbený špenát, tak nielen že dostanete chutnú a zdravú polievku, ale navyše tá úžasná zelená farba žiariaca na tanieri vás zaručene dostane...

Príprava
10min
Úprava
15min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 400 g
    čerstvý špenát
  • 2 strúčiky
    cesnak
  • 1 ks
    cibuľa
  • 2 ks
    zemiaky
  • 700 ml
    zeleninový vývar / kurací vývar
  • 150 ml
    smotana
  • podľa chuti
    soľ
  • podľa chuti
    mleté čierne korenie
  •  
    olivový olej

Postup

  • 1

    Cibuľu a cesnak ošúpeme a pokrájame na drobno. Zemiaky ošúpeme a pokrájame na malé kocky alebo tenké plátky. 

  • 2

    Vo väčšom hrnci rozhorúčime trošku olivového oleja a opečieme na čom cibuľu a cesnak. Potom pridáme zemiaky a osolíme a okoreníme. Krátko opečieme a pridáme čerstvý špenát. Opäť trošku osolíme a okoreníme. Všetko spolu dobre premiešame.

  • 3

    Špenát zalejeme horúcim vývarom a varíme cca 5 až 10 minút. Následne rozmixujeme tyčovým mixérom na hladký krém.

    Inšpirujte sa recepton na ZELENINOVÝ a KURACÍ VÝVAR

  • 4

    Do rozmixovanej polievky pridáme smotanu na šľahanie a krátko povaríme. 

    Trošku smotany si môžeme odložiť na ozdobenie hotovej polievky.

  • 5

    Polievku rozdelíme do tanierov, ozdobíme smotanou, mletým čiernym korením a čerstvým špenátom a ihneď podávame. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku