Máte chuť na niečo konkrétne?

Krémová karfiolová kaša

Naozaj krémovú a hustú kašu z karfiolu pripravíte, jedine ak karfiol zabavíte vody a spojíte ho aspoň s malým množstvom zemiaku. My sme pridali ešte ďalšie zaujímavé suroviny a výsledok bol fantastický.  

Príprava
10min
Úprava
15min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 1 ks
    väčší karfiol
  • 1 ks
    stredný zemiak
  • 100 g
    tavený syr v črievku
  • 1 téglik
    kyslá smotana
  • 50 g
    parmezán
  • 50 g
    maslo
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup

  • 1

    Zemiak očistíme a nakrájame na menšie kocky.

  • 2

    Karfiol rozdelíme na väčšie ružičky, ktoré opláchneme vodou.

  • 3

    Do veľkého hrnca dáme variť vodu a dobre ju osolíme.

  • 4

    Pridáme zemiaky a rovno aj karfiol. Všetko privedieme k varu, stiahneme plameň a varíme približne 12 až 15 minút. Aby boli karfiol i zemiak uvarené do mäkka.

  • 5

    Zeleninu scedíme a vrátime naspäť do suchého hrnca. Zahrievame na vysokom plameni asi minútu až dve, čo zabezpečí odvodnenie karfiolu.

  • 6

    Potom cez sitko preložíme čistú utierku a zahriatu zeleninu do nej z hrnca presypeme. Zeleninu zabalíme do utierky a necháme odtiecť všetku prebytočnú vodu. Potrvá to opäť zhruba 2 minútky.

  • 7

    Nakoniec presypeme zemiak a karfiol do väčšej misy, maslo, pridáme tavený syr, kyslú smotanu a nastrúhaný parmezán. Všetko spolu rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka.

  • 8

    A treba dochutíme soľou, korením a na vrch nasekáme čerstvý cíbik alebo petržlenovú vňať. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Karfiol, Pyré