Máte chuť na niečo konkrétne?

Pikantné pyré z červenej šošovice

Toto pyré je dokonalé vyvážené chuťami aj skvelými vitamínmi. Bude úžasne ako príloha k mäsku, nátierka na toast či ako dip napríklad k čerstvej šalátovej uhorke.  

Príprava
5min
Úprava
15min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 300 g
    červená šošovica
  • 2 PL
    paradajkový pretlak
  • 1 strúčik
    cesnak
  • 1 PL
    olivový olej
  • 1/2 KL
    kurrkuma
  • 1/2 KL
    drvená rasca
  • 1/4 KL
    drvené čili
  • soľ

Postup

  • 1

    Červenú šošovicu dáme do hrnca, zalejeme vodou a privedieme k varu. Povaríme zhruba 15 minút, kým nebude mäkká.

  • 2

    Uvarenú šošovicu scedíme, tak aby nám ostala lyžica alebo dve vody, v ktorej sa varila.

  • 3

    Premiestnime ju spolu s trochou vody (z varenia) do robota alebo mixéra, pridáme cesnak, pretlak, olej a koreniny. Spolu dobre rozmixujeme.

  • 4

    Nakoniec dochutíme soľou a môžeme podávať.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Pyré, Šošovica