Máte chuť na niečo konkrétne?

Pikantný salámový závin (stromboli)

Bohatý pizza závin, ktorý si každý určite prispôsobí podľa svojich preferencií. Mal by sa pripravovať z klasického pizza cesta, ale pre urýchlenie celého procesu sme použili kupované lístkové.

Príprava
20min
Úprava
20min
Porcie
4

Ingrediencie

  • 1 balíček
    chladené lístkové cesto (275 g)
  • 6 plátkov
    dusená šunka
  • 20 plátkov
    papriková suchá saláma
  • 1 PL
    olivový olej
  • 250 ml
    pasírovné paradajky
  • 10 ks
    šampińóny
  • 2 ks
    veľká kápia
  • 1 ks
    stredná cibuľa
  • 2 strúčiky
    cesnak
  • 1 KL
    kryštálový cukor
  • 1 KL
    balzamikový ocot
  • 200 g
    údená mozzarella
  • soľ, mleté čierne korenie, oregano
  • olej na potretie závinu

Postup

  • 1

    Začneme prípravou plnky – omáčky.

  • 2

    V rajnici rozpálime olej. Pridáme na drobno nasekanú paprikovú salámu a opekáme kým sa nezačne rozpadávať.

  • 3

    Potom pridáme naseknú cibuľu a cesnak a všetko spolu smažíme asi 2 minútky.

  • 4

    Následne pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a kapiu. Podusíme na miernom ohni a zalejeme pasírovanými paradajkami.

  • 5

    Všetko spolu povaríme asi desať minút. Odstavíme z ohňa a dochutíme cukrom, octom, soľou, korením a oreganom. Necháme kompletne vychladnúť.

  • 6

    Medzitým si rúru rozohrejeme na 180 °C.

  • 7

    Na pracovnej doske rozbalíme už vyvaľkaný plát lístkového cesta a navrstvíme plátky šunky, vychladnutú omáčku a nahrubo nastrúhanú mozzarellu.

  • 8

    Pozdĺžnou stranou zavinieme do rolky.

  • 9

    Závin premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie (alebo použijeme papier pribalený v balíčku s cestom), potrieme olejom a upečieme do zlatohneda – približne 20 minút.

  • 10

    Podávame s čerstvým šalátom.  

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku