Máte chuť na niečo konkrétne?

Fánky pečené v rúre

Častokrát sa snažíme nájsť nejakú alternatívu ku vyprážaným jedlám, však? Aj tradičná fašiangová dobrota akou sú fánky sa dá pripraviť aj bez vyprážania. 

Príprava
30min
Úprava
15min
Porcie
40

Ingrediencie

  • 400 g
    hladká múka
  • 250 g
    maslo
  • 250 ml
    kyslá smotana
  • 1 ks
    vaječný žĺtok
  • 1/4 ČL
    soľ
  •  
    práškový a vanilkový cukor na obaľovanie

Postup

  • 1

    Pripravíme si misu, do ktorej dáme hladkú múku, soľ, zmäknuté maslo, kyslú smotanu a vaječný žĺtok. Vypracujeme cesto, ktoré necháme cez noc odležať v chladničke. 

  • 2

    Odležané cesto na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme a radielkom narežeme na obdĺžniky alebo štvorce. Do každého v strede urobíme zárez.

  • 3

    Fánky obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Takto pripravené ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 15 minút (podľa hrúbky).

  • 4

    Upečené fánky môžeme ešte zľahka poprášiť práškovým cukrom a podávame. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku