Tvarohové fánky (Božie milosti)

Úžasná fašiangová dobrota obohatená o lahodný jemný tvaroh. 

Tvarohové fánky (Božie milosti)
Príprava
80min
Úprava
20min
Porcie
50

Ingrediencie

  • 500 g
    hladká múka
  • 1/4 ČL
    soľ
  • 1 ČL
    sóda bikarbóna
  • 500 g
    jemný tvaroh
  • 2 ks
    vajce
  • 1 PL
    rum
  • 50 g
    roztopené maslo
  • 1/2 ČL
    vanilkový extrakt
  •  
    olej na vyprážanie
  •  
    práškový a vanilkový cukor na posypenie

Postup

  • 1

    Pripravíme si väčšiu misu, v ktorej zmiešame hladkú múku, soľ a sódu bikarbónu. Pridáme tvaroh, vajíčka, rum, maslo a vanilkový extrakt. Vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň 1 hodinu odležať. 

  • 2

    Odležané cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a radielkom narežeme na obdĺžniky. V každom urobíme ešte v strede zárez, cez ktorý cesto ešte "pretiahneme". Chytíme jednu stranu obdĺžnika a prevlečieme ju cez otvor v ceste.

  • 3

    Pripravené fánky vyprážame v rozhorúčenom oleji a následne pokladáme na papierové obrúsky, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.

  • 4

    Fánky posypeme zmesou práškového a vanilkového cukru a môžeme podávať.

Bon Apétit