Máte chuť na niečo konkrétne?

Hrnčekový makový koláč s mandľovými lupienkami

Cesto na tento chutný koláč bude vďaka hrnčekovaniu vymiešané za pár minút. Nuž a potom je to už len o upečení a jemný koláčik je na svete.

Príprava
10min
Úprava
35min
Porcie
20

Ingrediencie

  • 1 hrnček
    mletý mak
  • 2 hrnčeky
    polohrubá múka
  • 3/4 hrnčeka
    práškový cukor
  • 1 balíček
    kypriaci prášok
  • 1 balíček
    vanilkový cukor
  • 1 štipka
    soľ
  • 1 hrnček
    plnotučné mlieko
  • 1/4 hrnčeka
    roztopené maslo
  • 2 ks
    vajce (L)
  • 1 PL
    citrónová šťava
  • 3 PL
    malinový džem
  • 100 g
    mandľové lupienky

Postup

  • 1

    Rúru rozohrejeme na 180°C.

  • 2

    Vo veľkej miske spojíme všetky suché ingrediencie: mak, múku, cukor, kypriaci prášok, vanilkový cukor a soľ.

  • 3

    Všetky sypké suroviny spolu dobre premiešame a pridáme tekuté ingrediencie: mlieko, roztopené maslo, celé vajíčka, citrónovú šťavu a malinový džem (2PL).

  • 4

    Vymiešame polotuhé cesto, ktoré navrstvíme na vymastený a múkou vysypaný plech či tortovú formu a utrasieme.

  • 5

    Pečieme zhruba 35 minút alebo kým špajľu zapichnutú do koláča nevytiahneme čistú.

  • 6

    Ešte horúci koláčik potrieme tenkou vrstvou malinového džemu (1PL), ktorý sme si zriedili trochou vody.

  • 7

    Koláč nakoniec zasypeme mandľovými lupienkami, ktoré sme na suchej panvici opražili do zlatohneda.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Mak, Zákusok