Domáce maslo

Pripraviť si maslo doma nie je žiadna veda. Budete na to potrebovať iba jednu surovinu a pár minút svojho času.

Domáce maslo
Príprava
20min
Úprava
0min
Porcie
1

Ingrediencie

  • 500 ml
    smotana na šľahanie 33 %

Postup

  • 1

    Pripravíme si väčšiu misu, do ktorej vylejeme smotanu na šľahanie. 

  • 2

    Ručným šľahačom šľahačku šľaháme, až kým sa nám nezačne meniť na maslo. Celý proces trvá cca 10 až 15 minút. Vznikne nám maslo a cmar. 

  • 3

    Pripravíme si druhú misu, na ktorú dáme sitko vystlané textíliou. Cez ňu precedíme maslo s cmarom. Následne z masla poriadne "vyžmýkame" zvyšný cmar. Cmar môžeme ďalej použiť. 

  • 4

    Maslo sformujeme do požadovaného tvaru a dáme do chladničky. 

Bon Apétit