Máte chuť na niečo konkrétne?

Hrnčeková maková bábovka

Bábovková klasika – jednoducho, rýchlo a chutne.

Príprava
10min
Úprava
40min
Porcie
12

Ingrediencie

  • 2 hrnčeky
    polohrubá múka
  • 1 balíček
    kypriaci prášok
  • 1 štipka
    soľ
  • 1 KL
    škorica
  • 1 hrnček
    mletý mak
  • 1 hrnček
    práškový cukor
  • 1 balíček
    vanilkový cukor
  • 1 hrnček
    plnotučné mlieko
  • 3/4 hrnčeka
    olej
  • 2 ks
    vajce

Postup

  • 1

    Rúru rozohrejeme na 180°C.

  • 2

    V miske spolu spojíme suché ingrediencie: múku, kypriaci prášok, soľ, škoricu, mak, cukor a vanilkový cukor.

  • 3

    Žĺtky oddelíme od bielkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

  • 4

    Ku sypkým surovinám potom pridáme žĺtky, mlieko a olej.

  • 5

    Nakoniec zľahka zapracujeme vyšľahaný sneh.

  • 6

    Cesto navrstvíme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku a pečieme zhruba 40 minút.

  • 7

    Vychladnutú bábovku zasnežíme práškovým cukrom.   

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Bábovka