Máte chuť na niečo konkrétne?

Nepečený cheesecake pre zamilovaných

Vynikajúci, ľahučký dezert, ktorý vám ešte viac spríjemní chvíle v kruhu milovaných.

Príprava
30min
Úprava
0min
Porcie
8

Ingrediencie

Korpus:
  • 200 g
    maslové sušienky
  • 1 hrsť
    nasekané mandle
  • 80 g
    maslo
  • 1 PL
    amaretto
Krém:
  • 500 g
    Mascarpone
  • 2 KL
    vanilkový extrakt
  • 3 PL
    práškový cukor
  • 200 g
    biela čokoláda
  • 1 téglik
    smotana na šľahanie
Na ozdobu:
  • 250 g
    čerstvé jahody

Postup

  • 1

    Sušienky rozdrvíme na prach mažiarom, valčekom alebo v mixéri.

  • 2

    V miske potom zmiešame sušienky s rozpusteným maslom, nesekanými orieškami a likérom.

  • 3

    Zmes utlačíme na dno tortovej formy v tvare srdca a uložíme ju do chladničky.

  • 4

    Na krém si vyšľaháme šľahačku a odložíme ju do chladničky.

  • 5

    Čokoládu rozpustíme nad vodným kúpeľom a necháme vychladnúť.  

  • 6

    Potom spolu v nasledovnom poradí vyšľaháme: mascarpone, vanilkový extrakt a rozpustenú a vychladenú čokoládu.

    Náš tip

    Možno si radi vyskúšate prípravu vášho vlastného domáceho mascerpone.

  • 7

    Do zmesi potom jemne primiešame šľahačku a krém navrstvíme na korpus.

  • 8

    Opäť odložíme do chladničky aspoň na 6 hodín – ideálne cez noc.

  • 9

    Po vychladení opatrne prejdeme ostrým nožom po okrajoch formy a uvoľníme obruč.

  • 10

    Na hotovú tortu naukladáme nakrájané čerstvé jahody a môžeme servírovať.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku