Máte chuť na niečo konkrétne?

Frittelle - talianske šišky s hrozienkami

Frittelle alebo fritole sú chutné talianske šišky, ktoré sa dajú pripravovať v rôznych podobách. Môžu byť aj plnené alebo neplnené - ale obohatené napríklad o hrozienka...

Príprava
40min
Úprava
20min
Porcie
40

Ingrediencie

  • 3 ks
    vajce
  • 3 PL
    cukor
  • 3 PL
    mlieko
  • 3 PL
    slnečnicový olej
  • 1/2 balíčka
    prášok do pečiva
  • 300 g
    hladká múka
  • 1 ČL
    citrónová kôra
  • 100 g
    hrozienka
  •  
    olej na vyprážanie
  •  
    práškový a vanilkový cukor na posypanie

Postup

  • 1

    Hrozienka si dáme do misky, zalejeme vodou a necháme aspoň 30 minút odležať. 

  • 2

    Do väčšej misy si dáme 3 vajíčka, cukor, mlieko, olej a citrónovú kôru. Všetko spolu dobre premiešame.

  • 3

    Múku zmiešame s práškom do pečiva a po častiach primiešame do tekutej zmesi. 

  • 4

    Hrozienka scedíme a pridáme do cesta. Všetko spolu ešte raz dobre premiešame. 

  • 5

    V hrnci alebo hlbšej panvici si rozhorúčime väčšie množstvo oleja. 

  • 6

    Do horúceho oleja pomocou dvoch lyžíc dávame "guličky" cesta a vyprážane do zlatista.

  • 7

    Vypražené šišky kladieme na papierové obrúsky, aby sme ich zbavili prebytočného oleja. 

  • 8

    Sišky nakoniec poprášime zmesou vanilkového a práškového cukru a podávame. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku