Máte chuť na niečo konkrétne?

Kórejské šišky - Kkwabaegi

Kkwabaegi sú jemne sladké kórejské šišky z kysnutého cesta, ktoré je rafinovane zapletené do lahodných "vrkočov". Sladkú voňavú bodku tvorí zmes cukru a mletej škorice, v ktorom sú šišky vyváľané.

Príprava
180min
Úprava
20min
Porcie
16

Ingrediencie

  • 240 ml
    mlieko
  • 2 PL
    maslo
  • 2 PL
    cukor
  • 1/2 ČL
    soľ
  • 1 balíček
    sušené droždie
  • 1 ks
    veľké vajce
  • 375 g
    hladká múka
  •  
    olej na vyrážanie
  •  
    krupicový cukor a mletá škociva na obaľovanie

Postup

  • 1

    Maslo si dáme do menšieho hrnca a necháme roztopiť. Odstavíme a pridáme mlieko, cukor a soľ. Všetko spolu dobre premiešame, aby sa nám cukor rozpustil. 

  • 2

    Pridáme vajíčko a dobre premiešame. Následne do tejto zmesi primiešame sušené droždie a necháme cca 5 minút odležať. 

  • 3

    Tekutú zmes vylejeme do väčšej misy, pridáme múku a vymíešame cesto. To následne premiestnime do misy, ktorú sme vymastili troškou oleja. Vypracované cesto zakryjeme a na teplom mieste necháme približen hodinu kysnúť.

  • 4

    Potom cesto zľahka premiesime a opäť necháme kysnúť - 30 minút. 

  • 5

    Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, zľahka premiesime a rozdelíme na väčšie guličky, z ktorých budeme následne tvarovať "zakrútené" šišky.

    Z cesta by nám malo vyjsť približne 16 guličiek.

  • 6

    Na pomúčenej doske z guličky cesta pomocou rúk vytvarujeme valček. 

    Valček tvarujeme tak, že pri rolovaní cesta po doske používame obidve ruky s tým, že jedna "vaľká" smerom hore a jedna smerom dole. Cesto sa nám takto jemne skrúti.

    Následne obidva konce cesta spojíme a cesto skrútime do špirály. Takto tvarujeme aj ostatné guličky cesta.

  • 7

    Pripravené šišky prikryjeme čistou utierkou a necháme ešte 30 minút podkysnúť.

  • 8

    V hrnci alebo hlbšej panvici si rozhorúčime väčšie množstvo oleja. 

  • 9

    Pripravené šišky vyprážame v horúcom oleji do zlatista. 

  • 10

    Vypražené šišky môžeme zbaviť prebytočného oleja pomocou papierových obrúskov alebo ich necháme odkvapkať na mriežke.

  • 11

    Šišky nakoniec obalíme v zmesi krupicového cukru a mletej škorice. Môžeme podávať.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku