Máte chuť na niečo konkrétne?

Japonské šišky - Sata Andagi

Sladučké japonské šišky Sata Andagi sa dajú pripravovať na viac rôznych spôsobov. My si pripravíme túto rýchlu, jednoduchú a na suroviny nenáročnú verziu prevoňanú pomarančovou kôrou.

Príprava
20min
Úprava
20min
Porcie
35

Ingrediencie

  • 375 g
    hladká múka
  • 300 g
    krupicový cukor
  • 1 PL
    sóda bikarbóna
  • 1/4 ČL
    soľ
  • 3 ks
    veľké vajce
  • 120 ml
    mlieko
  • 30 ml
    pomarančová šťava
  • 1 štipka
    pomarančová kôra
  •  
    olej na vyprážanie

Postup

  • 1

    Pripravíme si väčšiu misu, v ktorej zmiešame hladkú múku s krupicovým cukrom, sódou bikarbónou a soľou. 

  • 2

    Potom pridáme vajíčka, mlieko, pomarančovú šťavu a pomarančovú kôru. Všetko spolu dobre premiešame, aby nám vzniklo husté cesto.

  • 3

    V hrnci alebo hlbšej panvici rozhorúčime väčšie množstvo oleja. Následne do neho kladieme "guličky" cesta (môžeme použiť 2 lyžice alebo menšiu naberačku na zmrzlinu) a vyprážame šišky do zlatista.

  • 4

    Vypražené šišky môžeme zbaviť prebytočného oleja na papierovéých utierkach a podávame.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku