Máte chuť na niečo konkrétne?

Lokše z kyslej kapusty

Vláčne, jemne kyslé a vďaka koreninám a kapuste krásne voňavé placky, ktorým sa nedá odolať.

Príprava
40min
Úprava
5min
Porcie
10

Ingrediencie

  • 600 g
    polohrubá múka
  • 300 g
    kyslá kapusta
  • 1
    vajce (L)
  • 1 štipka
    soľ
  • 1 KL
    mletá rasca
  • 1 KL
    majoránka
  • 1/2 KL
    mleté čierne korenie
  • maslo na potretie

Postup

  • 1

    Na pracovnú dosku vysypeme múku a premiešame ju s koreninami – soľ, rasca, čierne korenie a majorán.

  • 2

    Pridáme premytú a dobre odkvápanú kyslú kapustu a celé vajíčko.

  • 3

    Rukami vypracujeme hladké cesto (ak by bolo moc tuhé pridáme trochu vody alebo šťavy z kapusty).

  • 4

    Cesto necháme prikryté odpočívať cca 15 minút.

  • 5

    Potom ho vyvaľkáme na valec a rozdelíme na cca 10 častí.

  • 6

    Z každej na dobre pomúčenej doske vyvaľkáme placku o hrúbke cca 5 mm a opekáme na suchej platni či panvici do ružova.

  • 7

    Hotové lokše potrieme rozpusteným maslom a podávame ešte teplé.   

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku
Súvisiace témy:
Lokše