Máte chuť na niečo konkrétne?

Šťavnatý banánový koláč s arašidovým maslom

Delikátny koláč, ktorý sa vám bude doslova rozplývať v ústach, v sebe spája vždy výbornú kombináciu troch surovín – banánu, kakaa a arašidového masla.

Príprava
10min
Úprava
30min
Porcie
12

Ingrediencie

  • 2 ks
    zrelé banány
  • 150 g
    kryštálový cukor
  • 100 g
    roztopené maslo
  • 1 balíček
    vanilkový cukor
  • 100 g
    hladká múka
  • 1 štipka
    soľ
  • 30 g
    kakao
  • 9 KL
    arašidové maslo (crunchy)
  • maslo, kakao na plech

Postup

  • 1

    Vo väčšej miske vidličkou popučíme banány na kašu.

  • 2

    Pridáme cukor, vanilkový cukor a roztopené maslo. Všetko spolu dobre vymiešame.

  • 3

    Do zmesi potom prisypeme sypké ingrediencie – múku, soľ a kakao a vymiešame hustejšie cesto.

  • 4

    Menší plech (22 x 22 cm) vymastíme maslom a vysypeme kakaom.

  • 5

    Do plechu potom navrstvíme cesto a rovnomerne ho rozotrieme od stredu ku krajom.

  • 6

    Na vrch cesta položíme do štvorca 3 x 3 kopcovité lyžičky arašidového masla a príborovým nožom ho premiešame s vrchnou časťou cesta.

  • 7

    Koláčik vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme zhruba 30 minút.

  • 8

    Vychladnutý krájame na štvorce a servírujeme. 

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku