Máte chuť na niečo konkrétne?

Chrumkavé kuracie kúsky v sladko-kyslej pomarančovej omáčke

Pomerne jednoduché a rýchle jedlo, ktoré poznáte hlavne z čínskych reštaurácií. Jeho príprava je pomerne jednoduchá a kvôli surovinám ani nebudete musieť navštíviť žiadny špeciálny obchod.

Príprava
40min
Úprava
20min
Porcie
4

Ingrediencie

Kuracie kúsky v cestíčku:
  • 900 g
    kuracie stehno (vykostené, bez kože)
  • 3 hrnčeky
    hladká múka
  • 1 hrnček
    kukuričný škrob
  • 1 ČL
    biele korenie (mleté)
  • 1 PL
    soľ
  • 1 ks
    vajce
  • 1.5 hrnčeka
    voda
  • 2 PL
    olej
Sladko-kyslá pomarančová omáčka:
  • 1 ČL
    rastlinný olej
  • 1/4 ČL
    čili vločky
  • 1 ČL
    zázvor (postrúhaný na jemno)
  • 1 PL
    cesnak (postrúhaný na jemno)
  • 1/4 hrnčeka
    kryštálový cukor
  • 1/4 hrnčeka
    hnedý cukor
  • 1/4 hrnčeka
    pomarančová šťava / džús
  • 1/4 hrnčeka
    ocot (ideálne ryžový)
  • 2 PL
    sójová omáčka
  • 2 PL
    kukuričný škrob
  • 1 ČL
    sezamový olej

Postup

  • 1

    Kuracie kúsky v cestíčku: Vo väčšej mise zmiešame hladkú múku, kukuričný škrob, mleté biele korenie a soľ. Následne pridáme vajce a vodu - dobre premiešame. Nakoniec za stáleho miešania pridáme olej.

  • 2

    Kuracie mäso si nakrájame na menšie kusy a dáme do pripraveného cestíčka. Dobre premiešame, aby sa každý kúsok mäsa obalil v cestíčku. Necháme odležať v chladničke - cca 30 minút.

  • 3

    Do hlbšej panvice alebo hrnca si dáme väčšie množstvo oleja, ktorý necháme rozhorúčiť. Následne v ňom vyprážame kuracie kúsky v cestíčku.

  • 4

    Vypražené kuracie kúsky pokladáme na papierové obrúsky, aby sme ich zbavili prebytočného oleja. 

  • 5

    Sladko-kyslá pomarančová omáčka: Na panvicu si dáme olej, čili vločky, zázvor, cesnak, kryštálový a hnedý cukor - premiešame a varíme na miernom ohni.

  • 6

    Ďalej pridávame tieto suroviny - ocot, sójovú omáčku, kukuričný škrob rozmiešaný v troške vody (pridávame po častiach podľa potreby), pričom po pridaní každej zmes dobre premiešame. 

  • 7

    Potom do vzniknutej omáčky pridáme vypražené kuracie kúsky a dobre premiešame, aby sa nám každý kúsok obalil omáčkou.

  • 8

    Nakoniec primiešame sezamový olej, premiešame a odstavíme.

  • 9

    Podávame napríklad s ryžou alebo ryžovými rezancami, prípadne obohatené o jarnú cibuľku.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku