Máte chuť na niečo konkrétne?

Slaný koláč s kuracími prsiami a šampiňónmi

Jednoduchý, rýchly a vynikajúci slaný koláč na večeru.

Príprava
20min
Úprava
25min
Porcie
6

Ingrediencie

  • 500 g
    kuracie prsia
  • 2 PL
    maslo
  • 1 PL
    olivový olej
  • 1 ks
    jarná cibuľka (zväzok)
  • 1 dl
    biele víno
  • 200 g
    šampińóny
  • 200 ml
    smotana na varenie
  • 1 PL
    kukuričný škrob
  • soľ, mleté čierne korenie, sušený tymian
  • 2 balíčky
    lístkové cesto (už vyvaľkané)
  • trochu
    maslo na vymastenie
  • 1 ks
    vajce na potretie

Postup

  • 1

    Kuracie prsia i šampiňóny nakrájame na menšie kocky.

  • 2

    Na panvici rozpálime maslo a olivový olej, pridáme mäsko a dobre osolíme a okoreníme. 

  • 3

    Keď sa mäsko zatiahne podlejeme ho vínom, pridáme huby, na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku a tymian.

  • 4

    Zakryjeme a necháme dusiť 10 minút.

  • 5

    Zalejeme smotanou a necháme opäť prísť k varu.

  • 6

    V troche vody rozhabarkujeme škrob, zátrepku dobre rozmiešame v panvici s mäskom, necháme 2 minútky prevariť a zhustnúť a odstavíme.

  • 7

    Menšiu zapekaciu misku vymastíme maslom a preložíme prvým plátom lístkového cesta. Veľkosť misky či pekáča volíme, tak aby nám cez jej okraje cesto jemne prevísalo.  

  • 8

    Potom navrstvíme kuraciu plnku, uzavrieme druhým plátom cesta a priložíme okrajmi spodného cesta.

  • 9

    Potrieme rozšľahaným vajíčkom, osolíme a okoreníme povrch koláča.

  • 10

    Upečieme do zlatohneda v rúre vyhriatej na 180°C  - 25 a ž 30 minút.

  • 11

    Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom.  

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku