Máte chuť na niečo konkrétne?

Čokoládovo-karamelové rezy

Detsky  jednoduchý koláčik známy aj ako milionárske rezy s ťahavou karamelovou plnkou a chrumkavým kokosovým korpusom.

Príprava
10min
Úprava
30min
Porcie
12

Ingrediencie

Karamelový krém:
  • 125 g
    maslo
  • 80 g
    hnedý cukor
  • 1 konzerva
    kondenzované mlieko
Čokoládová poleva:
  • 200 g
    čokoláda na varenie
  • 1 PL
    rastlinný olej
Korpus:
  • 120 g
    hladká múka
  • 80 g
    hnedý cukor
  • 50 g
    strúhaný kokos
  • 125 g
    roztopené maslo

Postup

  • 1

    Múku, cukor a kokos spolu dobre premiešame a zalejeme roztopeným maslom.

  • 2

    Hlbší plech (18x30cm) vystelieme papierom na pečenie a pieskovitú zmes na korpus doň utlačíme rukou.

  • 3

    Korpus upečieme v rúre vyhriatej na 180°C na približne 15 minút.

  • 4

    Na krém rozpustíme v rajnici hrubším dnom maslo, pridáme cukor a metličkou intenzívne miešame až kým sa cukor nerozpustí a zmes sa nezačne variť.

  • 5

    Potom pridáme kondenzované mlieko a na miernom ohni privedieme k varu a zastáleho miešania povaríme asi 2 minútky.

  • 6

    Horúci karamelový krém nalejeme na korpus, zarovnáme a dáme opäť piecť na 12 minút pri rovnakej teplote (180°C).

  • 7

    Koláč necháme mierne vychladnúť a potom ho uložíme na 15 minút do chladničky.

  • 8

    Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a vymiešame ju do hladka a leskla s trochou oleja.

  • 9

    Polevu nanesieme na koláč a utrasieme, aby bola zatuhla v rovnomernej vrstve.

  • 10

    Koláčik dáme opäť vychladiť na 2 hodiny a pred servírovaním krájame na malé kocky.

Bon Apétit
Ohodnoťte recept
Pridajte na nástenku